شرکت زایلینکس یک شرکت آمریکایی در حوزه تولید نیمه هادی ها و یکی از شرکت های تامین کننده قطعات الکترونیک می باشد. این شرکت در سال 1984 در سیلیکون ولی تاسیس و در سال 1989 در بورس نزدک عرضه عمومی شده است. این شرکت که بیش از 3500 ثبت اختراع در حوزه قطعات و تجهیزات نیمه هادی دارد چندی است که توسط شرکت AMD تملک شده است. در ادامه مطلب با Xilinx چیست و خدمات و محصولات این شرکت با ما همراه باشید.
نام این شرکت به واسطه اختراع اولین قطعات FPGA مشهور شده است. این قطعات که به واسطه برنامه پذیری خود در مدارات پیچیده مورد استفاده قرار می گیرند در دسته بندی های مختلفی به فروش می رسند. Fpga های شرکت Xilinx از بهترین قطعات موجود در بازار می باشد.
برای خرید ترانزیستور jfet با پارت نامبر BF556B روی لینک کلیک کنید.
زایلینکس از کجا شروع کرد؟
زایلینکس ( شرکت Xilinx ) هدف داشت تا در راستای تولید تراشه ای که قابلیت تغییرات داخلی را داشته باشد تلاش نماید مطابق هدف این شرکت در نظر بود تا این تراشه به جای IC مورد استفاده قرار بگیرد. امروزه زایلینکس طیف وسیعی از FPGA ها را به عنوان محصول ارائه می نماید که می تواند به وسیله آنها هر مدار منطقی پیچیده ای را در هر IC پیاده سازی کرد.. شایان ذکر است در نسل های جدید FPGA ترکیبی از مدارهای دیجیتال و آنالوگ را در IC پیاده سازی نمود.

AMD و XILINX
شرکت Altera که به عنوان رقیب اصلی شرکت Xilinx شناخته می شود و بیش از 30 درصد از بازار این محصول را در دست دارد در سال 2015 توسط کمپانی بزرگ Intel تملک شد. از سوی دیگر شرکت AMD به منظور ورود به بازار FPGA ها در سال های گذشته در پی تملک شرکت XILINX بوده است که در نهایت در فوریه سال 2022 موفق به خرید تمامی سهام این شرکت به ارزش تقریبی 50 میلیارد دلار شده است.
محصولات زایلینکس چیست ؟
زایلینکس تولید کننده طیف وسیعی از FPGA ها، CPLD ها و SoC ها می باشد.
CPLD:
این چیپ ها به عنوان ساده ترین نوع از چیپ های برنامه پذیر شرکت زایلینکس شناخته می شوند. این چیپ ها که به منظور تهیه مدارهای کوچک منطقی استفاده می شوند در مقایسه با چیپ های FPGA ابعاد کوچک تر داشته و از ساختاری ساده تر بهره می برند. فروشگاه ایران کامپو انواع آی سی های CPLD تولید شرکت Xilinx و سایر برندهای معتبر را موجود دارد که شما می توانید برای تهیه آنها از سایت اقدام کنید.
Xilinx چیست ؟ SoC های زایلینکس:
این محصولات که با عنوان خانواده ZYNQ در شرکت زایلینکس شناخته می شود به عنوان سیستم هایی می باشند که بر روی یک چیپست به کار می روند تا سیستم عاملی که در نظر است را اجرا نمایند.

EasyPath ها، راهکار زایلینکس جهت تسریع فرآیند:
این خانواده از محصولات زایلینکس به مصرف کنندگان FPGA ها این امکان را می دهد تا هم فرایند ساخت هم اجرای دستورات محاسباتی را با سرعت بیشتری در دسترس داشتهباشند.
Versal راهکاری جهت سیستم های محاسباتی هتروژن:
سیستم های محاسباتی هتروژن سیستم هایی می باشند که انواع مختلفی از پردازنده ها را بکارگیری می کنند، این سیستم ها که یکی از کاربردهای آنها بکارگیری در سامانه های هوش مصنوعی می باشد هدف اصلی خانواده Versal می باشد
FPGA:
FPGA های تولیدی شرکت زایلینکس در خانواده های متنوعی دسته بندی می شوند؛ تا سال 2010 این دسته بندی تنها به دو خانواده اسپارتان و ویرتکس محدود می شد لیکن امروزه تنوع محصولات زایلینکس بسیار بیشتر از گذشته شده است.
دسته بندی FPGA های شرکت Xilinx چیست ؟
همانگونه که پیشتر گفته شد Fpga های شرکت Xilinx در خانواده های مختلفی دسته بندی می شوند؛ این دسته بندی به صورت کلی به شرح زیر است:
- اسپارتان(SPARTAN)
- آرتیکس(ARTIX)
- کینتکس(KINTEX)
- ویرتکس(VIRTEX)
اسپارتان ها به عنوان یکی از ارزان ترین خانواده های FPGA تولیدی زایلینکس می باشند که این خانواده مشتمل بر سه دسته اسپارتان6(SPARTAN-6) اسپارتان 3(SPARTAN-3) و اسپارتان 7(SPARTAN-7) می باشند. از میان دسته های فوق، تولید اسپارتان 3 متوقف شده است از سوی دیگر اسپارتان 6 از منظر نرم افزاری توسط شرکت زایلینکس پیشتیبانی نمی شود ولی اسپارتان 7 توسط این شرکت هم اکنون درحال تولید می باشد و به عنوان یکی از محصولات اقتصادی این شرکت شناخته می شود محصولات این خانواده بیشتر به منظور مصرف در تجهیزات ارتباطاتی بی سیم و نظارت ویدیویی به کار میروند.
برای بررسی مشخصات و خرید FPGA های شرکت Xilinx کلیک کنید.

آرتیکس ها را به عنوان خانواده اقتصادی زایلینکس می شناسند که در عین توان مصرفی پایین بیشترین توان پردازش را دارا می باشد. از سوی دیگر در میان سایر خانواده های FPGA تولیدی شرکت زایلینکس این خانواده بیشترین نسبت پهنای باند را به قیمت دارا می باشد این دسته از محصولات به منظور استفاده در تجهیزات ارتباطی، نظامی و دستگاه های اولتراسونیک قابل حمل به کار می روند.
کینتکس ها به عنوان خانواده میان رده با توان پردازشی بالا و قیمت مناسب شناخته می شوند. این خانواده خود به سه دسته Series-7، UltraScale و UltraScale+ تقسیم می شود. این خانواده از محصولات بیشتر در شبکه های بی سیم LTE استفاده می شود.
ویرتکس ها را می توان غول های زایلینکس نام نهاد؛ این خانواده بیشترین سرعت و پهنای باند را در میان محصولات زایلینکس دارد و از منظر مبلغ نیز به عنوان گران ترین خانواده از محصولات زایلینکس می باشند. این خانواده خود به سه دسته همانند کینتکس ها دسته بندی می شود. این خانواده به سبب پیشرفته بودن محصولاتش در تجهیزات پیچیده و پیشرفته پزشکی، تجهیزات دفاعی و یا تجهیزات دقیق اندازه گیری کاربرد دارد.
شایان ذکر است هرچه در دسته بندی های مذکور به سوی دسته هایی پیش می رویم که به عنوان نسل جدیدتر شناخته می شوند تنوع و کارایی محصولات به صورت چشمگیری رشد می کند.
افزودن دیدگاه